Николай Ненчев изненадващо при шивачките в Калофер
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 04 Февруари 2016 07:59

Министърът на отбраната Николай Ненчев изненадващо пристигна при шивачките от "Интендантско обслужване" ЕАД вчера. Той дойде два часа преди насрочената блокада на Подбалканския път София-Бургас край Калофер с очевидното намерение да ги спре. Въпреки това обаче министърът не се намеси в решението на работниците да затворят пътя. Той заявил на закрита за медиите среща, че няма доверие на изпълнителния директор, затова го отстранява. Работничките контрираха, че те вярват само на Караджов, след като за две години заплатите им са нараснали двойно, броят на работниците също, а материалната база е изцяло обновена.

Служителките от счетоводството остро възразиха срещу изнесената от МО некоректна информация, че "Интендантско обслужване" има задължения в размер на 3.3 млн. лева.

Вчера в 16.45 часа над над 200 човека от Калофер - работещите в завода и десетки граждани излязоха на Подбалканския път, но блокираха шосето само за около 2-3 минути, после се оттеглиха, като заявиха, че ще протестират край пътя и няма да възпрепятстват  пътуващите.

Върху министър Николай Ненечв има много силен политически натиск да бъда уволнен, той е от хора от региона, заяви пред медиите Ганчо Караджов. Ненчев не отговори на въпросите на медиите дали уволнението на Караджов е по политически причини.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker