Борисов дава, „Подкрепа” не дава 2.5 милиона лева на община Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 07 Февруари 2016 16:59

Синдикалната структура на КТ „Подкрепа” не дава ВМЗ АД да преведе 2.5 млн. лева на община Сопот. Тази сума дължи най-голямото предприятие да боeприпаси у нас на общината по Закона за местните данъци и такси. Борчът е натрупан с години и въпреки някои опити през годините Сопот да си получи парите, това не се случи. Миналия ден новият кмет на Сопот Деян Дойнов поиска от премиера, а Бойко Борисов светкавично разпореди ВМЗ да си върне веднага дълга от 2.5 милиона лева на общината, на чиято територия е предприятието.

Днес обаче „Подкрепа” във ВМЗ въстана, съобщава marica.bg. Не си даваме парите,

заяви пред медиите председателят на профсъюза Димитър Атанасов. Ако тази седмица от сметките на дружеството излязат тези пари, няма да може да приключи навреме ремонтът на два цеха на площадка „Иганово”, заяви Атанасов. Той обаче отклони въпроса дали неговият синдикат е имал разговор по този въпрос с изпълнителния директор Иван Гецов.

 

Ако трябва ще закрием община Сопот, отсече Димитър Атанасов. Тя и без друго е измислена административна структура, каза още той. Засега обаче синдикатът планирал някоя сутрин през идващата седмица оръжейниците да блокират сградата на общинската администрация и да не пуснат кмета Деян Дойнов и служителите да работят.

Да, искам тези 2.5 милиона лева незабавно, заяви твърдо кметът на Сопот Деян Дойнов. Това е дълг, който се бави с години. Общината също има дългове, които не са по моя вина и на които всеки ден се начисляват лихви в размер на 3 000 лева, всеки ден. Знаете ли какво е това?! Миналата година ВМЗ е погасило свой дълг към община Карлово в размер на 9 милиона лева, но това никой не го коментира, заяви още Дойнов. Той подчерта, че ще държи ВМЗ за изплати дълга си в срока, в който премиерът е разпоредил – т.е. във вторник, 9 февруари. От началото на годината ВМЗ преведе 750 000 лева - част от дължимата сума на общината

Преди няколко дни изпълнителният директор на ВМЗ АД д-р инж. Иван Гецов съобщи на пресконференция, че дружеството ще се издължи на общината на три транша във възможно най-кратък срок, вероятно до два-три месеца, уточни тогава Гецов. Днес изпълнителият директор на ВМЗ не отговаряше на телефона .

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker