ВМЗ връща дълга на община Сопот, Дойнов и Гецов си стиснаха ръцете
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 09 Февруари 2016 17:24

Кметът на Сопот Деян Дойнов и изпълнителният директор на ВМЗ АД д-р инж. Иван Гецов си стиснаха ръцете за дълга на предприятието за боеприпаси към общинската хазна. Двамата  постигнаха взаимно изгодно споразумение и го обявиха на съвместна пресконференция кметът на Сопот Деян Дойнов и изпълнителният директор на ВМЗ д-р инж. Иван Гецов. Поводът за изявлението бе намерението на синдикалната структура на КТ "Подкрепа" в предприятието за боеприпаси да окупира сградата на общинската администрация, в случай, че целият дълг на ВМЗ, който е в размер на 2.5 милиона лева бъде преведен наведнъж на общината. Според синдиката това ще попречи на дружеството да реализира намеренията си за ремонт на два цеха на площадка "Иганово", както и на други производствени задачи.

В рамките на последния месец ВМЗ изплати по този дълг 750 хиляди лева, като парите бяха преведени на три транша, всеки от които по 250 хиляди лева, уточни кметът Деян Дойнов.

Нито Дойнов, нито Иван Гецов обаче съобщиха пред медиите параметрите на споразумението, аргументирайки се със секретността на работата във предприятието за боеприпаси. Ще изплатим дълга си, това няма да попречи на редовното изплащане на заплатите, на задълженията ни към доставчици и кредитори, нито на намеренията за инвестиции, заяви Иван Гецов. Като кмет аз съм удовлетворен, каза от своя страна Дойнов. Настояването от негова страна дългът да бъде изплатен бързо и наведнъж е заради лихвите, които общината плаща по свой дълг към консорциума, изградил пречиствателната станция в града. Само лихвите по него са около 3000 лева дневно, а общият размер на финансовите несгоди за общината по този проект възлизат на над 7 милиона лева. В петък миналата седмица лично премиерът Бойко Борисов се намеси в решаване на този тежък проблем, който се проточи с години. Днес кметът Деян Дойнов благодари на премиера за подкрепата и разбирането на положението, в което се намира общината. /marica.bg/

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker