Новини от Карлово и региона
Депутатката Веска Ненчева покани министър Десислава Танева на среща с карловски розопроизводители
Петък, 29 Май 2020 09:38

Веска Ненчева от Народното събрание: Днес 29 май 2020г. министър Танева се възползва от правото си да отложи отговора на наболелия въпроса за финансова подкрепа на малките и средни розопроизводители, вече регистрирани по Закона за маслодайната роза.
Отправих покана да посети лично карловския край и да се срещне очи в очи с розопроизводителите. Защото проблемите на хората се решават с тях, на място. Секторът има  крещяща нужда от адекватна и цялостна подкрепа и дългосрочна визия за развитие.
Очаквам отговора във времето на парламентарен контрол, следващия петък.
P.S. И да,  маската е в ръката ми, защото когато говорим, трябва и да се чуваме, и разбираме.
Дано да съм го постигнала, съобщи от парламента народният представител Веска Ненчева.

 
Кметът на Сопот Деян Дойнов с пожелание по случай Спасовден
Четвъртък, 28 Май 2020 16:53

Днес отбелязваме църковния празник Възнесение Господне (Спасовден). Днешният ден носи спасение и изцеление, носи вяра в душите и здраве. Радвайте се на

 
Близо 100 лица са под домашна карантина в община Карлово
Четвъртък, 28 Май 2020 16:50

По данни на РУ Карлово към 16:30 ч. на 28.05.2020 г. лицата поставени
под домашна карантина в района са 107,

от тях в община Карлово 97

и в
община Сопот 10.

Отпаднали от карантина през днешния ден са 7 лица.

 
Спечелете билет за театър - читалище "Васил Левски" разиграва томбола
Четвъртък, 28 Май 2020 16:37

Народно читалище "Васил Левски" организира томбола за безплатен билет за двама за спектаклите, които гостуват на неговата сцена. В томболата може да участват тези, които са платили членски внос, с който стават членове на читалището.

За да участвате в томболата и спечелете трябва да сте платили членски внос до 30 май включително. Ще бъдат изтеглени три печеливши имена, всеки от тях ще получи билет за двама на един от спектаклите.

Томболата ще разиграе на 1 юни от 17.00 часа и може да бъде наблюдавана на живо във фейсбук страницата на НЧ "Васил Левски - 1861" - Карлово.

 
Ген. Шивиков напусна групата на ВМРО-БНД в Общинския съвет
Четвъртък, 28 Май 2020 16:27

Генералът от запаса Димитър Шивиков напусна групата на ВМРО – БНД в Карловския общински съвет. Той направи това в официално заявление, което бе прочетено на заседанието днес, на което  не присъстваше.

В заявлението си ген. Шивиков съобщи, че напуска групата по собствена воля, а също и че не желае да посочва мотиви за решението си. Тъй като не посочва и дали желае да се присъедини към друга група общински съветници, той най-вероятно ще остане независим.

Ген. Димитър Шивиков бе кандидат за кмет на община Карлово в последните местни избори през октомври 2019 година, издигнат от ВМРО-БНД. Той стигна до балотаж с Емил Кабаиванов, но загуби битката. Това бе вторият опит на известния генерал да застане начело на най-голямата община в региона. Първият път бе през 2015 година, когато  също се състезава с Кабаиванов.

В последните местни избори  ген. Шивиков бе  водач на листата  на ВМРО-БНД за кандидати за общински съветници. Той бе избран  и стана член на местния парламент, но днес заяви писмено, че напуска своята група.
Източник: marica.bg

 
Индустриалната зона на Карлово остава без вода десет часа
Четвъртък, 28 Май 2020 16:25


От В и К район Карлово съобщават, че на 29.05.2020 г, поради планов ремонт на водоема на В и К, от 09:00 ч. до 19:00 ч. ще бъде спряно водоподаването в Индустриалната зона на гр. Карлово.

 
Общинските съветници заседаваха с предпазни маски, кметовете на кметства и граждани не бяха допускани
Четвъртък, 28 Май 2020 16:15

В зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе редовно заседание на Общинския съвет. На него бяха разгледани общо 35 докладни записки. В началото на заседанието, кметът д-р Емил Кабаиванов запозна общинските съветници с мерките, които са предприети от община Карлово за ограничаване разпространението на COVID – 19 на територията на цялата община.


По време на заседанието   общинските съветници бяха с предпазни маски, в залата не присъстваха кметовете на населените места и граждани.

На сесията съветниците приеха предложения  от кмета План за развитие на социалните услуги в община Карлово.
Във връзка с постъпили две заявления в община Карлово, Общинския съвет даде съгласие за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода от находище „Баня“ община Карлово, обл. Пловдив.
С Решение от днешното заседание ще бъде отпусната еднократна помощ за лечение и средства на двойки с репродуктивни проблеми.
Останалите точки от дневния ред, които бяха разгледани са свързани с актуализиране на програмата за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост; вътрешни компенсирани промени в разчета за капиталовите разходи и актуализиране бюджета на общината; предоставяне на средства за изплащане на задължения по проект BG05FMOP001-3.002-0199-C01 „Предоставяне на топъл обяд на територията на община Карлово“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

По време на заседанието бяха прочетени две декларации. Едната на групата съветници от БСП бе прочетена от председателя на групата инж. Манолов, тя е позицията на групата относно решението на делото срещу кмета на общината. Втората декларация бе на групата "Обединени за нашата община", подкрепяща д-р Кабаиванов по време на избирателната кампания и в сегашния Общински съвет. Декларацията бе срещу изявения от някои дейци в Русия, че Кирил и Методий са създатели на "руската азбука".
Всички решения, взети на днешното заседание на ОбС Карлово ще бъдат публикувани на интернет страницата на община Карлово в законоустановения срок.

 
Общинските съветници от БСП с декларация за делото "Кабаиванов"
Четвъртък, 28 Май 2020 15:32

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на
групата общински съветници от БСП в Общински съвет – Карлово


Уважаеми колеги общински съветници,
Уважаеми съграждани от Община Карлово,

Нормално е признаването за виновен на Кмета на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов и решението на Специализирания съд да го осъди за безстопанственост, да предизвика обществено напрежение.
Нормално е и неговото разкайване за извършеното, последвано от възстановяване на присвоени суми в общинския бюджет, да повиши още повече градуса на общественото недоволство.
Не е правилно обаче, фокусът на обществените очаквания за справедливост да се насочи главно към нас от БСП – Карлово, като основна и единствена опозиционна партия в общината.
Първо, защото ние като политически лица нямаме правото и няма да коментираме действията на НЕЗАВИСИМАТА българска прокуратура и решенията на НЕЗАВИСИМИЯ български  съд.
Второ – единствените, имащи правото да бъдат морални съдници на д-р Кабаиванов са жителите на Община Карлово. А, отговорността за тази безстопанственост /между другото продължаваща/ носят формациите и политическите партии, които го подкрепиха и му спечелиха пореден мандат като Кмет на общината.
Затова, тъй като сме европейска община в европейска държава – членка на Европейския съюз, единствено Кметът на общината и неговото мнозинство, което я управлява, сега имат възможността практически да демонстрират доколко европейските ценности имат реално място в тяхното управление, като ги спазят и приложат.
Всичко друго, от всеки друг ще е популизъм и празно политическо говорене.

 
Кабаиванов се отчита пред ОбС за мекрите срещу COVID-19
Сряда, 27 Май 2020 16:38

Общинският съвет провежда  редовно заседание в четвъртък от 10 часа в зала „Васил Караиванов“ в сградата на Община Карлово.

Във връзка с обявената извънредна

 

 
Разписание на автобусите Карлово-Пловдив и обратно
Сряда, 27 Май 2020 16:30
Разписание на автобусите между Карлово и Пловдив.
От Карлово в: 7:00; 8:00; 10:00; 14:00; 17:00; 18:00
От Пловдив в: 6:30; 8:00; 12:00; 15:00; 16:00; 18:00
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker