Новини от Карлово и региона
Осем общински съветници в Сопот се обявиха против постоянните извънредни сесии
Понеделник, 15 Април 2024 14:23

Общинските съветници от ПП „Бъдеще за Родината“ и МК „Заедно за силна община“ напуснаха извънредната сесия на Общинския съвет

Да се отнеме гласа на гражданите е целта на провеждането на извънредни заседания на Общинския съвет в Сопот
Осем общински съветника подписаха декларация, в която изразиха своето несъгласие с провеждането на днешната извънредна сесия на Общинския съвет в Сопот. Сред мотивите им се посочва грубо

 

 
Вижте как Средно училище "Христо Проданов" ще чества 40 години от подвига на своя патрон
Понеделник, 15 Април 2024 09:04

Дни преди честване на годишнината от делото на Христо Проданов, първия българин изкачил Еверест, изграждането на новата стена за катерене в СУ „Христо Проданов“ е вече на финален етап. Тя е с приблизителна височина 7 метра  и дължина 10 метра. Откриването на

 
Димитър Бакърджиев показва чудесна изложба от бронзови статуи в Радиното училище в Сопот
Понеделник, 15 Април 2024 08:46

Община Сопот и Къща музей „Иван Вазов“ Ви канят на изложба на карловския скулптор Димитър Бакърджиев. Изложбата малка пластика “От тук - от там: Нашенци и приятели от Долината“ ще бъде открита на

18 април (четвъртък) от 17:15 часа в Радиното училище в Сопот.

Част от произведенията показват герои на писателя Димитър Чорбаджийски – Чудомир, а изложбата е един своеобразен скулптурен паралел, но не и аналог на знаменитите Чудомирови „Нашенци“.

Авторът умело разработва различни по характер образни ситуации, изпълнени с определени сюжетни интриги, умее да открои типичното и характерното чрез деликатна деформация и чрез фина гротеска.

Фигурките му са обагрени от анекдотични, занимателни асоциации, които ги правят достъпни и по-близки до зрителя.

 
Тимът на Созопол идва в Карлово да бие Левски! Ще позволим ли?
Понеделник, 15 Април 2024 08:40

Отборът на ФК "Созопол" идва в сряда в Карлово, за да изиграе мач с "Левски-Карлово" от Трета лига на Югоизточната група. Срещата е 17.00 часа на стадион

 

 
ЦИК ще определи ръководствата на 16-та и 17-та РИК в Пловдивска област
Неделя, 14 Април 2024 08:51

Областният управител проведе днес работни срещи с 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

Централната избирателна комисия ще определи окончателно ръководствата на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

Това стана ясно след проведените днес от областния управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, политически консултации за провеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България, както и за избори за народни представители на 9 юни 2024г.

По време на преговорите за състава на 16 РИК политическите сили не постигнаха консенсус за председателското място. Бяха предложени две кандидатури - Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – предложи за поста Калоян Сухоруков, който и на предишните избори е оглавявал комисията, а ПП “Възраждане“ - Нед Златев.

Секретарското място в 16 РИК-Пловдив град, също бе спорно. Кандидатурите там са две Коалиция“ Продължаваме Промяната-Демократична България“ предложиха за поста Ангел Първановски, от ПП“ Движение за права и свободи“ издигат Васил Петров.

Единствено единодушно се прие предложението броя на заместник-председателските места, да са четири на тези избори. ПП „Има такъв народ“ издигат за едно от тези места Стефан Вълчев.

Ръководните места на 17 РИК-Пловдив област също ще се определят от ЦИК, след като политическите партии отново не се споразумяха за постовете.

Политическите сили не постигнаха съгласие за председателското място и за секретар.

За председателското място бяха предложени три кандидатури- Коалиция „ГЕРБ-СДС“ - предложи Янко Радунчев, който също е участвал на предишните избори оглавявайки комисията, за Коалиция „БСП за България“ - предложението е Ваня Костадинова а от ПП “Възраждане“ предложиха Петя Генова.

До консенсус не се стигна и за секретарското място, там кандидатурите са две от Коалиция“ Продължаваме Промяната-Демократична България“ предложиха за поста Стоян Мемцов, а от ПП“ Движение за права и свободи“- Радина Петрова.

Спор нямаше единствено за броя на заместник-председателските места. Нямаше и възражение за заместник-председателските място на ПП „Има такъв народ“ тяхната кандидатура е Янко Тричков.

След като политическите сили не се споразумяха за ръководствата на двете избирателни комисии документите ще бъдат окомплектовани и изпратени в ЦИК за вземане на окончателно решение за състава на 16 и 17 РИК.

Комисиите и в двата избирателни района са съставени от общо 17 членове - като ръководните места са шест - председател, четирима заместници и един секретар, а останалите 11 са членове. Задължителното условие на закона е членовете на ръководството да са от различни политически сили.

Според резултатите от последните избори и на база решение на ЦИК местата са разпределени по следния начин и за двете РИК - 5 места за Коалиция „ГЕРБ-СДС“, 4 места за Коалиция „Продължаваме промяната“, по 3 места за ПП „Движение за права и свободи“, 2 места за ПП „Възраждане“ и  Коалиция „БСП за България“, и 1 място за ПП „ Има такъв народ“.

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker