Новини от Карлово и региона
Народният представител Данка Люртова се срещна с кметове на ГЕРБ в Карловско
Вторник, 07 Юли 2020 16:29

Народният представител Данка Люртова се срещна с кметове на ГЕРБ в Карловско
Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Данка Люртова и зам.-кметът на община Карлово Николай Цветков се срещнаха с кметовете на селата Иганово - Павел Павлов, Кърнаре - Боньо Бонев и Христо Даново - Севдалин Янков. Те обсъдиха актуални проблеми и стартиращи проекти в населените места. На място в Иганово Люртова, Цветков и Павлов провериха как е извършен ремонтът на стоматологичния кабинет в селото. Той не работи от близо 20 години, но със средства от  общината и от общинските съветници от ГЕРБ-Карлово той е върнат към нов живот. Към такъв е върната и основна улица в Иганово, която  до този момент никога не е била  ремонтирана. Тя вече има пътна настилка и ще радва жителите на селото. В Кърнаре и Христо Даново Данка Люртова и Николай Цветков също провериха ремонтите на други две улици, които до сега никога не са имали настилка, но след приключване на работата ще придобият нов вид. В Кърнаре улица „9-та“ вече е готова, в Христо Даново се очаква до месец да приключи ремонтът. След срещите народният представител коментира, че когато кметът на населеното място има желание за работа и идеи, когато местната власт работи в синхрон с малките кметове, пари се намират и така населените места стават по-удобни и красиви и за жителите, и туристите.

 
Заловиха мъж от Хисаря с незаконен пистолет с оптика и боепрапаси
Вторник, 07 Юли 2020 16:18

В хода на работа по линия «Безопасност на движението», служители на РУ Хисаря спрели на територията на село Старосел, водач на лек автомобил «Сузуки Витара».

Зад волана на превозното средство бил 49-годишен мъж от Хисаря. При извършено претърсване на лекия автомобил, униформените открили в жабката и долната част на арматурното табло, укрито огнестрелно оръжие- пневматичен пистолет, преработен на боен с неустановена марка и модел.

Върху оръжието бил поставен оптичен прицел.

Под пластмасовата кора на централната конзола пред скоростния мост на автомобила била открита платнена чанта, съдържаща боеприпаси.

Притежателят на оръжието е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 ал.1  от НК.

 
Специализирана полицейска операция в Христо Даново! Четирима са в ареста
Вторник, 07 Юли 2020 16:12

Специализирана полицейска операция в Христо Даново! Четирима са в ареста за срок до 24 часа по Закона за МВР


Под надзора на Районна прокуратура Карлово са започнати три бързи и едно досъдебно производство.  За притежание на наркотични вещества е задържан  30-годишен мъж от  Сопот. От лицето при личен обиск е иззет 13,711 гр. амфетамин. Бързите производства са образувани  по линия акцизни стоки -за притежание на тютюн и пълнене на цигари и безакцизен алкохол.

В рамките на спецоперацията е установен  и задържан водач на превозно средство, представил пред проверяващите неистинско свидетелство за управление на МПС, издадено от РГърция. Предварителна проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление по чл. 234 от НК е започнато срещу лице, в дома на което е открит безакцизен  тютюн.

Проверките са обхванали  181 превозни средства 282 лица, повече от 15 частни имота, 6 търговски обекта и една автоморга.  В районното управление са доведени 15 лица.  При съвместни проверки с представители на НАП,БАБХ и РИОСВ са съставени  6 акта за установяване на различни нарушения свързани с неспазване на санитарно- хигиенни изисквания,  несъответствия  на намерени касови наличности и реални обороти, както и за функциониране на автоморга, работеща без съответното разрешително. По закона за движение по пътищата  са съставени 20 акта  за установяване на административно нарушение  и 29 фиша. Констатирани са 35 нарушения по Закона за българските лични документи, за които проверяващите са съставили и връчили актове.

 
В Карлово започнаха снимките на филм за Иван Грозев, съратник на Левски и голям български индустриалец
Вторник, 07 Юли 2020 08:31

Карловецът Иван Грозев, една от най-ярките личности на Българското възраждане и на Следосвобожденска България, ще бъде увековечен във филм. Лентата ще носи заглавието „Патриарха на градежа“, което напълно

 
Нашето село Климент търси доброволци с горещи сърца
Събота, 04 Юли 2020 17:52

Средногорското село Климент търси девет доброволци с горещи сърца, които дадат своя принос за опазване на местните традиции. Кметът Мано Манов обяви поредната инициатива, тя ще продължи само два дни – на 18 и 19 юли. Той очаква в нея да се включат младежи от различни краища на страната. Инициативата е продължение на проекта „Резиденция Баба“.

Търсим добросърци, които да вложат сърце, време и труда на ръцете си, за бъдат селата ни по-жизнени и притегателни, заяви амбициозният кмет.

През последните три години в Климент бяха изградени Алея на родовете и улична инсталация „Един ден на село“, която показва живота в Климент преди 100 години. Доста преди това жителите на селото направиха музей на Климент с богата сбирка от предмети и фотоси, припомни кметът.

Искаме да запознаем младежи от страната в тези постижения, с които се гордеем, каза още Мано Манов. По време на този етап на „Резиденция Баба“ ще поканим младежите да освежат Алеята на родовете и така ще научат, че най-старите родове водят началото си от преди три столетия. Доброволците могат да сглобят инсталация в проекта „Един ден на село“ като сами изберат сюжета. Ще им предложим да почистят и наредят отново музейната експозиция и така ще проследят историята на Климент от възникването на селото до наши дни. Обещавам истинско пътешествие в селския живот, заяви Манов.

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker