Новини от Карлово и региона
СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово е сред иновативните училища за учебната 2018/2019 година
Понеделник, 16 Юли 2018 09:06

Министерството на образованието и науката публикува на официалната си страница по-рано този месец Списък на иновативните училища в Република България за учебната 2018/2019 година. В него са вписани 290 учебни заведения, сред които е  СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово.
Проектите за иновации, с които училищата са намерили място сред одобрените, са насочени към разработване и въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията или съдържанието на обучението, организиране по нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване, както и разработване по нов начин на учебно съдържание, учебни програми и учебни планове.
Иновацията, която СУ „Васил Левски“ ще започне да прилага още тази есен, се базира на въвеждане на учебен предмет „Основи на програмирането“ за учениците от пети клас. В световен мащаб приложенията на програмен код се увеличават с неимоверни темпове, а специалистите в тази сфера не достигат. Чрез обучението по програмиране училището иска да отключи интереса на учениците и да им покаже, че не е трудно да се програмира, а напротив – може да бъде интересно и забавно. Използването на иновативна платформа ще даде възможност ученици и учители да бъдат поставени в различна от традиционната среда. Ученето ще бъде фокусирано върху и реализирано чрез преживяванията, а децата ще бъдат насърчавани да експериментират. Грамоти, електронни баджове (които могат да се споделят в социалните мрежи) и отчитане на лични рекорди са само част от начините учениците да бъдат мотивирани и да се чувстват удовлетворени от постигнатото.

 
Канят фирми от цялата страна на LIEBHERR Business Run Plovdiv
Неделя, 15 Юли 2018 17:10

Канят фирми от цялата страна на LIEBHERR Business Run Plovdiv

Отборът - победител получава хладилник за офиса, а всеки участник - специален подарък

Най-голямото фирмено състезание - LIEBHERR Business Run Plovdiv ще се проведе за втори път в Пловдив на 7 октомври /неделя/ 2018 г. от 10 часа.

Едно от най-мащабните аматьорски спортни събития стартира през 2013 г. в Бизнес Парк София, а през 2017 г. се реализира за пръв път и в Пловдив. През 2018 г. в София участваха повече от 1200 души от над 100 топ фирми.

Организатори на събитието са Спортен клуб „Бегач“ и LIEBHERR. Партньори са SBTech, SportPass, Пощенска банка и Vivacom. Състезанието се провежда с помощта на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Business Run е най-големият тийм билдинг в България. Представлява щафетно бягане за отбори от фирми. Всеки отбор е от 4 души и всеки участник избягва 4 км преди да предаде щафетата на колега. Маршрутът е около завода на LIEBHERR, като 1 обиколка е 2 км. Трасето няма изкачване/спускане. Заводът на LIEBHERR се намира в „Тракия икономическа зона“ до магистрала „Тракия“, на 80 минути път от София и 10 от центъра на Пловдив.

Всеки участник в LIEBHERR BUSINESS RUN ще получи специален подарък от Begach. Както и ще може да се включи в скара/бира партито след финала.

Отборът - победител печели хладилник за офиса от LIEBHERR.

Всички желаещи фирми от цялата страна могат да запишат отбор на сайта на събитието: https://plovdiv.businessrun.bg/. Една фирма може да запише по няколко отбора. Компаниите от „Тракия икономическа зона“ може да ползват 10% отстъпка за участие като напишат код „trakia10“ при регистрацията.

Цените за участие са 180 лева (без ДДС) на отбор от 4-ма състезатели при записване до 31 юли, 240 лева /без ДДС/ - до 31 август, 300 лева /без ДДС/ - до 30 септември и 360 лева /без ДДС/ - до 6 октомври.

Събитието е благотворително и 30% от стартовите такси се даряват на 2 каузи, които са свързани с региона:

· Пловдивския център за деца и родители към фондация „За нашите деца“

· Центъра за психологически консултации „Феникс", Пловдив

Освен основното състезание, ще има и Kids Run Business - състезание + лекоатлетическа тренировка за деца от 4 до 16 години, подготвено по програмата на международната лекоатлетическа организация - IAAF Kids' Athletics. Регистрацията за Kids Run Business е индивидуална и отделна от голямото състезание.

„Най-големият тийм билдинг в България“ спомага за създаване, както на социални контакти и партньорства, така и на професионални, убедени са организаторите.

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker